Голяма новина от Тойота! Автомобилният гигант взе съдбовно решение за бъдещето

...
Голяма новина от Тойота! Автомобилният гигант взе съдбовно решение за бъдещето
Коментари Харесай

Край! Автомобилен гигант спира бензинови и дизелови коли в Европа

Голяма вест от Тойота! Автомобилният колос взе съдбовно решение за бъдещето на компанията.

Японската марка ще спре да създава бензинови и дизелови коли за европейския пазар от 2035 година и ще се концентрира върху производството на електрически транспортни средства.
-->
Въпреки че Toyota признава, че изостава от съперниците си в производството на електрически транспортни средства, марката няма да отстъпи. Компанията възнамерява да сътвори линия електрически модели за разнообразни сегменти, написа GlasNews.

Toyota сподели, че производството на хибриди и коли ще продължи през идващото десетилетие. До 2030 година марката ще създава 1,7 милиона електрически транспортни средства годишно.

Поради забраната за коли с ICE в Европа от 2035 година Toyota към този момент няма да създава такива коли за този пазар, съобщи сайтът Automobilwoche. В същото време водородните модели не са приоритет, защото станциите за зареждане с водород са необичайност в европейските страни.

Освен това Toyota не поддържа стандарта за излъчвания Euro 7, който беше препоръчан от Европейския съюз. Представители на марката считат, че производството на бензинови и дизелови коли в сходство с тези стандарти ще стане прекомерно скъпо.

Главният действен шеф на Toyota за Европа Мат Харисън сподели, че марката ще създава единствено електрически транспортни средства за Европа от 2035 г. Производителят ще се концентрира и върху производството на акумулатори.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР